Glutenfri Quinoaboller

Disse glutenfri boller har en konsistens som almindelige boller. Der er ikke brugt FiberHUSK, men hvis man tilsætter FiberHUSK, skal der bruges ½ spiseske og 1 dl mere vand/væske.

Hvis man ikke er vild med smagen af quinoa, kan man bruge en hvilken som helst anden glutenfri mel.

Glutenfri quinoaboller


Giver 6-8 boller

Ingredienser

1 spsk. kværnede chiafrø plus 3 spsk. vand

2 ½ dl quinoamel (andet glutenfrit mel kan bruges)

1 ½ dl hirseflager, quinoaflager eller risflager (mel kan bruges i steder for flager)

1 ½ - 2 dl vegetabilsk mælk

1 tsk. bagepulver

1 tsk. kardemomme eller kanel eller halvt af hver

¼ revet squash eller 1 lille revet gulerod – kan udelades, men bollerne bliver betydeligt mere saftige

½ tsk. salt

Sæt ovnen på 200 grader.

Rør de kværnede chiafrø med vand i en lille skål. Bland de tørre ingredienser og squash sammen i en stor skål. Tilsæt vand og chiablanding. Rør det hele sammen.
 
 
 
 
 
 

 

Sæt 6-8 boller på en bageplade med en ske. Bag bollerne i 30-40 minutter ved 200 grader.
 

 



Fyld bollerne med salat, mayonnaise og laks. Lækker frokostsandwich. Bollerne holder sig lækre et par dage efter, men bliver endnu bedre på brødristeren.

 
Velbekomme!

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , ,