Glutenfri græskarkage – ægfri og mælkefri

Hvordan man laver græskarpuré: Brug et hokkaidogræskar eller et halloweengræskar, hvor indmaden er taget ud og kernerne er sorteret fra. Skær græskaret i små tern, og hæld dem i en gryde. Hæld vand i til halvdelen af græskarstykkerne, og lad vandet koge op. Rør i det efterhånden. Hvis massen pludselig bliver meget tyk, spædes op med lidt vand. Det er ikke altid nødvendigt at blende massen. Puréen kan fryses ned.
 


Glutenfri græskarkage – ægfri og mælkefri


Til en 15x20 form

Ingredienser

1 ¼ dl hirsemel, rismel eller majsmel

1 tsk. kanel

½ tsk. kardemomme

½ tsk. vaniljepulver

½ tsk. stødt nellike

½ tsk. bagepulver

¼ tsk. natron

1 spsk. knust chiafrø (eller hørfrø) blandes med 3 spsk. vand (2 spsk. vand ved hørfrø) (eller 1 æg)

3 spsk. kokospalmesukker

2 spsk. agavesirup

1 ½ dl pureret, kogt græskar

2 spsk. vegetabilsk mælk

2 spsk. kokosolie

Sådan gør du:

Sæt ovnen til 180 grader. Hæld de tørre ingredienser sammen, og tilsæt de våde ingredienser. Bland det hele grundigt, og hæld det op i en form foret med bagepapir. Bag kagen i 50 – 60 minutter. Selvom kagen ser færdig ud efter 30 minutter, skal den have længere tid.
 

 

 

 
 
OBS.: Bages kagen i en keramikform, skal den have 10 minutter længere.

Servér med kokosflødeskum på toppen eller en anden lækker creme.

Velbekomme!

Etiketter: , , , , , , ,