Karamelcreme
Giver 3 dl
Ingredienser
3 dl fed kokosmælk
3 dl kokospalmesukker
¼ tsk. salt
Sådan gør du:
Sæt en desserttallerken
ind i fryseren. Brug en kasserolle med en tyk
bund. Hæld kokosmælk, kokossukker og salt i gryden. Tænd på højeste blus. Rør
det hele sammen med et piskeris. Når væsken begynder at boble, skrues ned på
mellemste blus. Rør rundt en gang i
mellem. Væsken vil boble, og der vil dannes et lidt tykkere lag i kanten.
Rør det med ind i blandingen.
Efter 20 minutter vil
væsken blive tykkere. Hvis væsken skal bruges som flydende karamel i fyldte
chokolader, kan massen bruges nu, hvor den køles ned. Men hvis massen skal
hænge fast på et æble, eller kunne smuttes ud ad silikoneforme, skal den have
5-10 minutter mere.
Tag desserttallerkenen ud
ad fryseren. Dryp karamelmassen på. Sæt tallerkenen ind i fryseren igen. Vent
et par minutter, og tag så tallerkenen ud. Er karamelmassen stivnet, eller
virker den stadig blød? Karamelmassen skal være en tyk sirup, når den er klar.
Samtidig vil massen blive klistret og piskeriset vil lave en kløft i massen, så
man kan se bunden.
Køl massen ned til
stuetemperatur, og opbevar den ude i en bøtte med låg. Når cremen skal bruges
igen, gøres den mere flydende ved at stå i et vandbad med kogende vand.
Karamelliserede æbler med pistacienødder
Ingredienser
4 ispinde
4 kolde æbler fra køleskab
(opbevares i køleskab natten over)
Karamelcreme – næsten
nedkølet, men stadig flydende
1 dl pistacienødder –
gerne saltet, men uden skal
Sådan gør du:
Sæt en ispind i hvert
æble. Hak pistacienødderne groft eller fint. Læg et stykke bagepapir på bordet.
Dyp æblerne i gryden med karamelcreme. Drej æblet rundt i cremen, og hold det
oppe med ispinden, så cremen får lov at stivne. Dyp æblet i pistacienødderne,
og sæt det på bagepapiret. Gør det samme med resten af æblerne.
Sæt æblerne ind i
køleskabet på bagepapiret med en tallerken under. Halloween candy på en sundere
måde. MUMS!
Karamel med chokolade
Fyld karamelcremen i
silikoneforme. Hvis karamelcremen ikke smutter let ud ad formen efter frysning,
har den ikke kogt længe nok. Når karamelmassen er stiv, dyppes den i tempereret
chokolade, så karamelmassen ikke smelter.
Velbekomme!