Alt-i-én glutenfri dej

Alt i én dej. En dej, der hverken er for tør eller klistret. En dej, der er meget let at arbejde med. En dej, der ikke er for grov til børn. Boller og pølsehorn har en god konsistens – også selvom der er HUSK/Skallin i dejen, der ofte gør boller gummiagtige. Efter bagning kan brødet fryses ned. Brød og boller holder sig godt ved stuetemperatur et par dage. Men er allerbedst, når de lige bliver varmet i ovnen eller på brødristeren. Opbevares pølsehorn i køleskabet, skal de varmes først.
Glutenfri pølsehorn/burgerboller/pizzadej eller boller


Giver 16 pølsehorn, 12 boller, 4 pizzaer på 20 cm i diameter eller 10 burgerboller

Ingredienser

5 dl vand (4 dl koldt vand og 1 dl kogende vand har den rette temperatur)

4 spsk. HUSK/Skallin/loppefrøskaller eller 2 spsk. FiberHUSK

130 gram majsmel

120 gram hirsemel eller rismel

100 gram quinoamel

1 spsk. chiafrø

1 spsk. blå eller hvide birkes (kan udelades)

1 tsk. salt

Evt. 2 tsk. bagepulver – hvis der laves boller eller burgerboller

Sådan gør du:

Bland HUSK med vand. Lad det stå, mens de resterende ingredienser vejes af. Bland alt sammen i en skål. Ælt dejen med hænderne. Den er ret klistret. Lad dejen stå i 10 minutter.

Tip: I stedet for majsmel, hirsemel eller quinoamel kan bruges rismel, sojamel, boghvedemel eller amarantmel. Sørg blot for at bruge 2-3 forskellige typer mel, da det kan variere brødsmagen og brødets konsistens. Brød bagt på ren rismel, kan let smage som risengrød/rismelsgrød/babymad.Pølsehorn


Ingredienser

Glutenfri dej

8 pølser skåret i halve

Ketchup eller tomatpuré

Sådan gør du:

Tænd ovnen. Hav et bagepapir klar. Smør hænder og kagerulle med kokosolie. Del dejen i to. Placer den ene del dej på bagepapiret, og rul den ud i en cirkel. Skær dejen i 8 pizzastykker. Smør ketchup på det brede stykke, og læg en halv pølse på. Rul fra den tykke ende. Fold siden ind mod pølsen, og sæt pølsehornet på bagepapir på en bageplade. Gør det samme med resten af pølsehornene og det andet stykke dej. Pensl eventuelt med æg eller olivenolie. Bag pølsehornene i ovnen i 35-45 minutter ved 170 grader varmluft eller 180 grader almindelig ovn.

Tip: Pølsehornene kan fryses (også rå), tøs op, og bages igen for ”nybagte” pølsehorn.

 

Burgerboller


Ingredienser

Glutenfri dej

Tilsæt bagepulver til dejen, som beskrevet

Sesamfrø til drys

Sådan gør du:

Tænd ovnen. Smør hænderne med kokosolie, og del dejen i 10 stykker. Rul hvert stykke til en kugle, og sæt dem på et stykke bagepapir på en bageplade. Gør kuglerne helt flade. De skal være ca. 10-12 cm i diameter. Smør de flade boller med olivenolie eller æg, og drys med sesamfrø. Bag bollerne i ovnen i 30-35 minutter ved 170 grader varmluft eller 180 grader almindelig ovn.
Lad burgerbollerne køle lidt af, inden de skæres over i to.Pizza


Ingredienser

Glutenfri dej

Ønsket fyld.

Sådan gør du:

Tænd ovnen. Hav et bagepapir klar. Smør hænder og kagerulle med kokosolie. Del dejen i 4 portioner. Rul hver enkel del ud på et bagepapir. Cirka to per bagepapir. Smør med tomatsauce og ønsket fyld.

Bag pizzaerne i ovnen i 25-30 minutter ved 170 grader varmluft eller 180 grader almindelig ovn.

Tip: Jo mindre pizzaerne er, jo sprødere bliver de. Bag fx 10-15 cm pizzaer til børnefødselsdage.Boller


Ingredienser

Glutenfri dej

Tilsæt bagepulver til dejen, som beskrevet

Sådan gør du:

Tænd ovnen. Smør hænderne med kokosolie, og del dejen i 12 stykker. Rul hvert stykke til en bolle, og sæt dem på et stykke bagepapir på en bageplade. Tryk bollerne lidt ned. Smør bollerne med olivenolie eller æg. Bag bollerne i ovnen i 30-35 minutter ved 170 grader varmluft eller 180 grader almindelig ovn.
Lad bollerne køle af, inden de skæres over i to og spises.
Bollerne kan fryses ned.

 

Velbekomme!

Etiketter: , , , , , , , , , , , ,