Saftige, glutenfri kanelsnegle

For et par uger siden skrev en kvinde til mig, at hun havde brugt min opskrift på Grove, Glutenfri Boller til at lave kanelsnegle med. Det skulle selvfølgelig prøves, og her er resultatet. Dejen giver lækre, bløde og saftige snegle. Sneglene bliver heller ikke tørre af at ligge ude et par dage.

Tusind tak for tippet!
 



Vær opmærksom på, at mængderne under fyld kun er til den ene halvdel af dejen.

Glutenfri kanelsnegle med fyld


Giver ca. 20 snegle

Ingredienser

100 g rismel

100 g hirsemel

¼ tsk. stødt koriander

Ca. 2 gram salt

1 tsk. bagepulver

2 spsk. FiberHUSK (15 gram)

4 dl lunkent vand (3 dl koldt vand blandes med 1 dl kogende vand)

Evt. 3 spsk. agavesirup eller 6 spsk. kokospalmesukker, Sukrin eller Birkesød

Sådan gør du:
Bland de tørre ingredienser sammen i en skål. Rør vandet i, og bland godt sammen. Lad blandingen stå i 10 minutter, og vend derefter dejen rundt i skålen. Nu burde dejen være samlet på grund af FiberHUSK.

Dejen skal føles lind, men ikke alt for flydende. Hvis dejen virker flydende, skal den have lov at stå 5-10 minutter mere.

Tænd ovnen på 200 grader.

Dæk en bageplade med bagepapir.

Smør to andre stykker bagepapir med kokosolie eller smagsneutral olivenolie.

Sæt dejen på det ene smurte bagepapir. Læg det andet stykke bagepapir på dejen, og rul dejen ud til en aflang firkant med en kagerulle.
 



Det er vigtigt, at have smurt bagepapirerne, ellers kan dejen have en tendens til at sidde fast, og være svær at rulle ud.

Smør en af de nedenstående fyld ud på dejen. Obs - fyld herunder er til den ene halvdel af dejen.


 

 

 

 

Rul dejen sammen på den korte side. Skær 10 snegle med en kniv. Fold den løse snip ind under sneglene, og sæt dem på bagepapiret. Bag sneglene i 40-45 minutter ved 200 grader.

Lad sneglene køle af, før de spises.
 


Kanelsneglefyld


Til halvdelen af dejen

75 gram kokosolie eller ghee

1 dl kokospalmesukker, ¾ dl Sukrin Gold, ½ dl agavesirup eller lidt under ½ dl Sukrin+

1 spsk. kanel (Ceylon – fra Sri Lanka)

Pisk kokosolien blød sammen med sødemiddel og kanel. Smør kanelmassen ud på dejen.
 

 

Rosin-carob-fyld


Til halvdelen af dejen

2 dl hakkede valnødder, cashewnødder, pekannødder eller mandler

1 ½ dl rosiner, sultanarosiner, gojibær, morbær eller kirsebær

2 spsk. honning, 2 spsk. kokospalmesukker, 2 spsk. Sukrin eller 1 spsk. agavesirup

1 ½ tsk. kanel (Ceylon – fra Sri Lanka)

1 ½ tsk. carob

Rør alle ingredienser sammen. Hæld fyldet ud på dejen. Sørg for, at fyldet ligger nede i sneglene, når disse bages, da rosinerne ellers vil blive sorte.
 


Æblefyld


A la kanelsnegle fra Naturbageriet.

Til halvdelen af dejen

Ingredienser

1 ½ skrællet æble i tynde både

50 gram kokospalmesukker, 25 gram agavesirup, 40 gram Sukrin Gold eller 20 gram Sukrin+

½ spsk. vand

Kanel (Ceylon – fra Sri Lanka)

Kardemomme

Vaniljepulver

Sådan gør du:

Kog æbleskiverne møre i en blanding af sødemiddel og lidt vand i en kasserolle.




Drys dejen med kanel, kardemomme og vaniljepulver og fordel de møre æbleskiver over dejen. Det er kun æblerne, som skal på dejen, ikke den tynde væde, medmindre den er karamelliseret i mellemtiden.

Velbekomme!
 

Etiketter: , , , , , ,