Eksotisk frugtsalat

Januar måned. Så er det nu vi går på kur, diæt, faste, prøver at tabe os, bygge op efter julens lækkerier.

HUSK at sundhed ikke betyder at vi skal være hardcore og strikse overfor os selv. Vores krop skal æres, næres, glædes og have kærlighed. En krop der ikke får mad nok – ordentlig mad, nærende mad, givende mad, giver intet overskud, ingen energi og ingen glæde.

I det øjeblik man begynder at sige: ”Nu må jeg ikke spise chokolade, slik, kager, sukker, brød”, så begynder kroppen at gå i forsvarsposition. Sig hellere: Nu kan jeg spise lækre salater, vidunderlig hjemmelavet chokolade, nærende smoothies, energigivende morgenmad og kærligheds-dadel-kugler. På denne måde går kroppen ikke i hverken forsvarsposition eller i stress. En stresset krop kan nemlig ikke tabe sig, hvor meget man end prøver.

Giv din krop tid til forandringer, og glæd dig over, at din krop belønner dig i stedet for at fornærme dig. På denne måde giver du din krop et pusterum. Din krop arbejder dag ud og dag ind med hvad du spiser, oplever, tænker, gør. Den bevæger dig fra et sted til et andet. Husk at være omsorgsfuld og giv din krop kærlighed. Forkæl dig selv og din krop.

Et afrikansk ordsprog siger: ”Alle hvide mennesker har ur, men ingen har tid.”

Glæd dig over og giv tid til dig selv, din krop, din verden, dit liv. Ingen anden kan gøre det for dig.


 
Denne eksotiske frugtsalat er en ode til livsnyderen. Det tager lidt tid at skrælle en pomelo, det tager lidt tid at banke granatæblekernerne ud, men i den sidste ende bliver det hele ren nydelse. Hvis du ikke har tid til at lave frugtsalaten i dagligdagen, så hyg dig med den en søndag morgen, hvor der er tid til velbehag.

Eksotisk frugtsalat


Til 2-4 personer

Ingredienser

1 granatæble

1 pomelo (stor gul citrusfrugt - fås fra januar til februar)

Saften fra 1 appelsin

1 æble i tern

2 spsk. afskallede hampefrø

2 spsk. gojibær eller morbær

2 spsk. kakaonibs

Lidt vaniljepulver

1-2 spsk. hørfrøolie

Evt. 2-3 tsk. agavesirup, hvis det ikke er sødt nok

Pynt med 1-2 spsk. græskarkerner eller usaltede pistacienødder

Sådan gør du:

Hvordan man får granatæblekernerne ud af et granatæble: Sæt en stor skål i håndvasken. Skær granatæblet i 2 halve dele. Placer den ene halvdel på din hånd, så kødet vender nedad, og din håndflade vender opad. Slå på granatæblet med en ske, så kernerne løsner sig. Det hvide frugtkød sorteres fra. Dette kan gøres pr. håndkraft eller ved at hælde vand over kernerne, så frugtkødet flyder ovenpå. Si herefter kernerne.
 
 Hæld granatæblekernerne i en stor skål.

Hvordan man skræller og parterer en pomelo: Skær pomeloen i 4 kvarte. Riv den tykke gule skal af. Men en kniv skæres de hvide kanter af og den inderste hvide sene ved hulningen. Pil herefter pomeloen i store kødfyldte stykker. Den hvide hinde er bitter, så sørg for at der intet hvidt er tilbage.Hæld pomelostykkerne over granatæblerne.

Læg æblet, der er skåret i tern, over granatæblekerner og pomelostykker. Hæld saften fra appelsinen over. Drys med hampefrø, vaniljepulver, morbær, kakaonibs. Hæld hørfrøolie og agavesirup over. Bland det hele sammen, og pynt med græskarkerner/pistacienødder. Servér.

 

Velbekomme!


Etiketter: , , , , , , , ,