Inspirationen til denne opskrift
kommer fra Tatjanas Lowcarb blog. Jeg prøvede at lave hendes kanelsnegle, men dejen
flød så meget ud, at jeg fik ideen til rouladen. Desuden er der ikke
smør i min opskrift. Jeg er heller ikke særlig vild med Sukrin/Sukrin Gold, så
jeg bruger agavesirup eller kokospalmesukker i stedet.
LowFODMAP? – Vær opmærksom
på fødevarer med ^.
Glutenfri roulade – kan laves LCHF, lavkarbo, palæo
Kan også bruges som lagkagebund
1 stor roulade eller 1 stor firkantet bund (ca. 3
runde lagkagebunde)
Ingredienser
1 ½ spsk. smeltet
kokosolie
3 store æg/4 små æg
1 dl kokosmælk, havremælk
eller anden tyk vegetabilsk mælk
2 spsk. FiberHUSK eller 4
spsk. HUSK/Skallin
1 dl fedtreduceret
mandelmel^, boghvedemel eller hirsemel
4 spsk. kokospalmesukker,
Sukrin Gold eller 2 spsk. agavesirup^
2 tsk. bagepulver
-
Fyld
Hindbær, jordbær- eller
blåbærmarmelade sødet med æblekoncentrat^ eller druesaft (Fior Di Frutta eller
St. Dalfour)
Chokoladecreme eller hvid
creme – se opskriften længere nede
Sådan gør du:
Sæt ovnen på 180 grader.
Pisk alle ingredienser
sammen i en skål. Hæld dejen ud på en bageplade med bagepapir, og jævn den
tyndt ud med en spatel. Så tyndt som muligt, da dejen hæver meget.
Bag dejen i 18-20 minutter
ved 180 grader i almindelig ovn.
Tag bagepapiret med dejen
ud af ovnen, og vend den nu bagte bund ud på et andet stykke bagepapir. Læg et
fugtigt viskestykke over bagepapiret, så dejen nemmere slipper, og for at køle
den færdige bund lidt ned.
Smør bunden med ønsket
fyld, og rul den sammen enten på den korte eller lange del, afhængigt af ønsket
tykkelse. Rul bagepapiret stramt om rouladen, og læg rouladen til afkøling.
Rouladen kan skæres i skiver og spises som den er, eller der kan smøres et
tyndt lag glasur på den. Eventuelt kan marcipan rulles tyndt ud og lægges over rouladen.
Rouladen holder sig fint i
køleskabet og bliver ikke tør.
Jo flere æg der bruges, jo
mere svampet bliver bunden.
Chokoladecreme eller hvid creme
Ca. 3 ½ dl creme
Ingredienser
4 spsk. majsstivelse
1 ½ spsk. agavesirup^ (3
spsk. kokospalmesukker (gør kagecremen brun) eller 2 ½ spsk. Sukrin eller
Birkesød^ kan bruges i stedet)
½ tsk. vaniljepulver
3 dl vegetabilsk mælk
1 spsk. kakao til
chokoladecreme (kan udelades, hvis blot man ønsker en hvid creme)
Evt. appelsinsaft,
citronsaft, flødekaramelaroma, farvestoffer mm. til den hvide creme
Sådan gør du:
Bland de tørre
ingredienser i en gryde. Tilsæt den vegetabilske mælk lidt efter lidt, og rør
det hele godt sammen, så der ikke kommer klumper. Tænd for varmen, når al vegetabilsk
mælk er rørt i. Bring cremen i kog under omrøring – tager ca. 5 minutter. Når
cremen har kogt i 1-2 minutter, køles den lidt af, inden den bruges.
Velbekomme!
Etiketter: Candidavenligt, Dessert, Fastelavn, Glutenfrit, Kager, lavkarbo, LCHF, LowFODMAP, Melfri, Mælkefrit, Paleo, Sukkerfrit