Nemme granolabarer

Her kommer en nem måde at lave granolabarer på. Tricket er at forme granolaerne i små chokoladeforme eller muffinforme, trykke barerne godt ned, hælde dem ud på en rist og lade dem køle helt af. Så bevarer de sprødhed, fugtighed og form. UHM!

Se video på YOUTUBE her.





Nemme granolabarer


Ca. 16 små granolabarer

Ingredienser

1 dl cashewnødder

1 ½ dl mandler

1 dl kokosmel (groft)

¼ dl hakkede tørrede ananas stykker (eller andre tørrede bær; fx morbær, rosiner, hakkede figner, dadler, abrikoser)

-

½ dl kokosolie (gerne med smag)

½ dl honning eller ahornsirup

1 tsk. vaniljepulver

¼ tsk. stødt muskatnød (det smager ikke igennem)

¼ tsk. stødt kanel (allerhelst Ceylon kanel)

¼ tsk. salt

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 180 grader.

Smør en lille bradepande med kokosolie. Hak cashewnødder og mandler groft, eventuelt kortvarigt i en foodprocessor. Bland kokosmel, hakkede mandler, cashewnødder og ananasstykker sammen.
 
 
 

I en kasserolle smeltes kokosolie, sødemiddel og krydderier sammen til en flydende masse. Sluk for varmen, og hæld de tørre ingredienser i kasserollen.
 
 
 

 

 

Hæld blandingen i den smurte bradepande, og sæt bradepanden i ovnen.

Bag granolablandingen i 15-20 minutter, indtil det er gyldent på toppen. Rør i det hver 5. minut.

Tag granolablandingen ud, lad den køle lidt af.

Fyld den stadig varme granolablanding i muffinforme eller chokoladeforme. Tryk fyldet godt ned i formen med en teske eller med fingrene til sidst. Pas på, det er varmt!
 
 
 

Lad barerne køle lidt af i formene, inden de trykkes ud og køles helt af på en rist eller plade.

Jo mere fyldet er trykket sammen, jo bedre bevarer barerne deres form.

Granolabarerne kan holde sig ved stuetemperatur i omkring en uge, medmindre de alle er spist inden. Efter en uge bliver de mere porøse.
 
Tip: Prøv at halvere opskriften og kun bruge kokosmel. For noget a la kokosmakroner - bare uden æg.

Velbekomme!

Etiketter: , , , , , , ,