Test af mælkefri drikke fra Urtekram + konkurrence

I sidste uge fik jeg 2 hele kasser fra Urtekram, fyldt med 8 forskellige mælkefri drikke. Der var 5 af Urtekrams egne mælkefri drikke og 3 fra et firma i Belgien (Hain Celestial), som Urtekram importerer.

Jeg har lavet en video med alle 8 mælkefri drikke. Her har jeg testet de forskellige drikke i mysli og i kaffe.


Du kan se videoen her.


Til sidst i videoen er en konkurrence, som går ud på at skrive dine erfaringer og gode tips og tricks, samt hvad der er din personlige favorit og all-round mælkefri drik. Der sættes 3 gavekurve på højkant med blandede mælkefri drikke fra Urtekram. Skriv hvad dine erfaringer er i kommentarer og jeg udtrækker en vinder i slutningen af juni måned.


Konkurrencen går fra d. 30.5.14 – 30.6.14. Konkurrencen er slut.

I videoen er også et resumé af de forskellige mælkefri drikke. Det gennemgår jeg også her:
 
Først Urtekrams egne mælkefri drikke:
Risdrik Naturel: Denne drik er meget sød og vil egne sig godt til budding eller søde kager. Drikken har en tynd konsistens. Den er ikke egnet til sovs eller til kaffe, da den er for sød og for tynd i konsistensen. Kan ikke skummes til café latte.
Ingredienser: Vand, ris* (14 %), solsikkeolie*, havsalt. * = Økologisk. (Drikken er lavet på hvide ris og ernæringsmæssig ikke optimal til daglig brug.)
Risdrik Kalcium: Denne drik er rigtig god til mysli, da den ikke er alt for sød. Den indeholder letoptagelig kalcium fra havalger. Den har en mindre tynd konsistens og egner sig godt til koldskål og kager. Drikken er ikke egnet til at lave sovs med. Til kaffen er denne drik udmærket, da den giver en god smag. Den farver dog ikke kaffen synderligt. Kan ikke skummes til café latte.
Ingredienser: Vand, ris* (14 %), solsikkeolie*, havalger (0,4 %) (algea lithothamnium calcareum), havsalt. * = Økologisk. (Drikken er lavet på hvide ris og ernæringsmæssig ikke optimal til daglig brug.)
Sojadrik Naturel: Denne sojadrik er mild og har en lidt tyndere konsistens end Sojadrik Kalcium. Denne drik er god til madlavning og sovs, da den er neutral i smagen. Rigtig god til en sødlig mysli, men for tam til havregryn. Sojadrik naturel er god til kaffen, dog uden at give alt for meget smag. Sojasmagen trænger en smule igennem, så man skal være lidt mere vant til soja, hvis man skal bruge den til kaffe. Kaffen får en flot café-latte-farve. Kan ikke skummes til café latte.
Ingredienser: Vand, SOJABØNNER* (9 %). * = Økologisk.
Sojadrik Kalcium: Denne drik har en tykkere konsistens end sojadrik naturel og egner sig derfor godt til mysli, søde kager, is og budding. Den er dog sød, da den er sødet med rørsukker og egner sig derfor ikke til madlavning eller sovs. Den indeholder letoptagelig kalcium fra havalger. Den er rigtig god til kaffe og min favorit for en neutral kaffe’mælk’. Når den hældes i varm kaffe, ligner det, at den skiller, men det er den tilsatte kalcium, der ses. Denne sojadrik kan skummes til café latte.
Ingredienser: Vand, SOJABØNNER* (8 %), rørsukker*, havalger (0,4 %) (algea lithothamnium calcareum), havsalt. * = Økologisk.
Sojadrik med kalcium og vanilje: Denne drik har en helt unik vaniljesmag, som egner sig godt til en neutral mysli eller havregryn. Den er meget sød på grund af rørsukker og vanilje. Den egner sig godt til kager, smoothies og budding, men ikke til madlavning. På grund af vaniljesmagen egner denne drik sig fremragende til kaffe, da det giver en lækker smag. Denne sojadrik kan skummes til café latte.
Ingredienser: Vand, SOJABØNNER* (8 %), rørsukker*, havalger (0,4 %) (algae lithothamnium calcareum), bourbonvaniljepulver (0,7 %), havsalt. * = Økologisk.
 
 
 
 
Her følger Hain Celestial fra Belgien:
Coconut Dream: Denne drik er baseret på risdrik og kokos. Selv om jeg er en stor kokosfan, så bryder jeg mig ikke synderligt om denne mælkefri drik. Den har en gennemtrængende kokossmag og smager ikke specielt godt i hverken mysli eller kaffe. Måske er den god til smoothies, og det må komme an på en prøve. Den egner sig ikke til madlavning og får en forkert farve til kaffen.
Ingredienser: Vand, ris (14%), kokosmælk (4,0%)[vand, kokos], kalsiumfosfat, fortykningsmiddel: gellangummi, naturlig kokosaroma, havsalt, vitamin D2 og B12, emulgator: solsikkelecitin.
Rice Dream Praliné Hazelnut Almond: Denne drik har en vildt lækker nøddesmag. Den smager lidt hen ad chokolade, Ferrero Rochér, smørepålæg – selvom der ikke er chokolade i. Jeg vil tro at hasselnødderne er blevet ristet, for at få denne lækre nøddesmag. Den er virkelig god til is, smoothies og kager, men ikke til madlavning. Til mysli var den ok, men ikke fantastisk. Den giver en fantastisk nøddesmag til kaffen, ligesom hvis man tilsætter nøddesirup. UHM! Og så kan den skummes til café latte. Denne drik indeholder ristet byg, så hvis man har glutenallergi/cøliaki/glutenintolerance skal man være opmærksom!
Ingredienser: Filtreret vand, ris (16%), HASSELNØDDER (1,2%), solsikkeolie (0,9), MANDLER (0,5%), ristet BYG, naturlig vanillearoma, havsalt.
Almond Dream: Denne drik har en tykkere konsistens end de andre belgiske drikke. Den har en parfumeret mandelsmag som er god i kaffe og smoothies. Jeg vil dog altid hellere lave min mandeldrik selv fra bunden, da jeg synes mandelsmagen er for gennemtrængende i denne drik. Men hvis man ikke har mulighed for dette, synes jeg denne drik er okay. Den kan skummes op til café latte. Denne drik indeholder majssirup.
Ingredienser: Vand, majssirup, MANDLER (2,5 %), risstivelse, calciumkarbonat, fortykningsmiddel: gellangummi, havsalt, vitamin E, D2 & B12, emulgator: solsikkelecitin.
-----
Mine personlige favoritter fra Urtekram er Risdrik Kalcium og Sojadrik Kalcium. Disse kan dog ikke bruges til madlavning, men er gode i mysli og til smoothies samt koldskål.
Min helt egen personlige favorit er Solhjulets havremælk fra Isola Bio (Italien). Den er blød, let og god til madlavning, da den ikke er for sød. Desuden kan den bruges i mysli og har en god og cremet konsistens til kager og is.
Jeg glæder mig til at høre fra dig!

Etiketter: , , ,