Vafler med hyldeblomster

Det er hyldeblomst tid. Jeg plejer at lave disse friturestegte hyldeblomster til min kæreste, men i år prøver jeg noget andet. Jeg ville gerne lave opskriften LCHF eller palæo og har i den forbindelse valgt at lave de friturestegte hyldeblomster til vafler med hyldeblomster i stedet for.

1. fordi friturestegte hyldeblomster er friturestegte og derfor ikke sunde for kroppen. Olien bliver hurtigt ødelagt. Brug kun kokosolie eller Palmin til friturestegning, da de kan tåle højere varmegrader.

2. fordi jeg ville prøve noget nyt og fik idéen da jeg vågnede i morges.

3. fordi vafler er nemme at lave og ikke kræver alverden.



Vafler med hyldeblomster


(kan selvfølgelig laves uden hyldeblomster!)

LCHF, Palæo, glutenfri og mælkefri – kan gøres candidavenlige og sukkerfri

Giver ca. 6 hjertevafler

Ingredienser

3 æg (om de er store eller små gør intet)

2 ½ dl cashewnødder

¾ dl mandelmælk, vand eller anden vegetabilsk mælk

½-1 banan eller ½-1 dl æblemos (for sødmens skyld. Kan udelades eller erstattes af 3 spsk. honning eller anden sirup)

3 spsk. smeltet kokosolie

¼ tsk. salt

1 ½ tsk. bagepulver

2 spsk. fint kokosmel (også kaldet kokosfibre)

2 dl klippede hyldeblomster (Saml hyldeblomsterne ind om morgenen, og ryst dem godt. De skal helst ikke vaskes, men hvis der er dyr eller tordenfluer i, kan de hurtigt skylles. Klip blomsterne af med en saks)

Sådan gør du:

Varm vaffeljernet op.

Blend æg, cashewnødder, mandelmælk, banan og kokosolie i en god blender. Det kan godt tage lidt tid, hvis blenderen er sløv. Måske skal siderne skrabes ned undervejs. Det skal blive en blød creme.
 
 


 

Tilsæt salt, bagepulver og fint kokosmel. Blend igen, så meget blenderen nu kan klare.
 
 
 

 

Hæld hyldeblomsterne i en skål, og hæld den blendede creme over. Rør det hele rundt, og fordel 3-4 spiseskefulde dej i vaffeljernet. Varm vaflerne igennem et minuts tid. Når de løsner sig nemt fra vaffeljernet er de som regel færdige.
 
 
 

 

 

 

Nyd med syltetøj, is, hjemmelavet Nutella eller dette himmelske chokoladepålæg.
 




Drys eventuelt med Sukrin flormelis.

Velbekomme!

Etiketter: , , , , , , , , ,