Gulerodskage-/bananmuffins

Disse lette og luftige muffins vakte stor glæde sidst jeg var sammen med mine veninder. De blev spist med stor nydelse, så det er en gave at kunne give opskriften videre.

Abrikoser, figner eller svesker kan erstatte dadlerne.


LowFODMAP og candidavenligt: Dadlerne kan udelades i opskriften. Kagerne bliver ikke nær så søde, men er stadig gode som mellemmåltid. Eventuelt kan Sukrin tilsættes for lidt sødme. Cashewnødderne og mandler kan udskiftes med valnødder, macadamianødder, kokosmel, frø eller kerner.
 


Gulerodskage-/bananmuffins


Ca. 10 muffins

Ingredienser

80 gram cashewnødder

70 gram mandler

1 tsk. bagepulver

½ spsk. kanel

½ tsk. kardemomme

½ tsk. vaniljepulver

¼ tsk. salt

1 moden banan

2 medjool dadler eller 4 almindelige dadler (kan udelades – se teksten foroven)

1 meget fintrevet gulerod (kan evt. blendes med banan og dadler)

1 æg

Evt. hakket chokolade, hakkede abrikoser, morbær, gojibær eller andre tørrede frugter/bær

Sådan gør du:

Sæt ovnen på 180 grader.

Blend nødder til fint mel i blenderen eller i en kaffekværn. Hæld nøddemelet i en skål sammen med bagepulver, kanel, kardemomme, vaniljepulver og salt.

Blend bananen sammen med dadlerne i blenderen eller i en minifoodprocessor.

Bland nøddemelet med banan-/dadelmassen, æg og gulerod (evt. hakket chokolade eller abrikoser). Dejen er som lind grød.
 
 
 

Hæld 2 spiseskefulde dej i muffinsforme, og bag muffins i 18-20 minutter.
 
 
 

Lad gulerodskage-/bananmuffins køle af, inden de spises. Brug evt. cremen fra denne gulerodskage, hvis der skal være ekstra nydelse.

Disse muffins kan fryses og tages op om morgenen. Så er de klar til mellemmåltidet om eftermiddagen.

Velbekomme!

Etiketter: , , , , , , , , , , , ,