Glutenfri Etli Pide (Pide med kød)

Jeg har været på sommerferie med min mand ned gennem Tyskland, Schweiz og Italien. På turen hjem gennem Tyskland, handlede vi ind i et Tysk/Tyrkisk supermarked, hvor de havde et ugentligt madmagasin, som jeg tog med hjem.

Da jeg kom hjem, var der en opskrift på en tyrkisk Etli Pide. En pide er dej, der er rullet flad og formet som en båd, hvorefter fyldet hældes ned i båden og bages. Det minder om en pizza, men der er intet tomat på bunden.
Opskriften i bladet var selvfølgelig med hvedemel og på tysk, så jeg legede med tanken at lave den glutenfri og gøre mere ud af den. Her kommer min version.

Dejen kan også bruges som pizzabund. Rul dejen flad, bag den i 5 minutter og hæld fyld på.
 
Pide'n kan også laves vegetarisk.
Glutenfri Etli Pide (Pide med kød)


Dej

Ingredienser

100 gram rismel

60 gram hirsemel

40 gram majsgryn (grove gryn, men majsmel kan også bruges)

Ca. 1 tsk. Himalaya salt (4 gram)

1 ½ tsk. bagepulver

2 spsk. FiberHUSK (20 gram)

4 ½ dl lunkent vand (3 dl koldt vand blandet med 1 ½ dl kogende vand)

Kokosolie eller olivenolie til at rulle dejen ud med

1 æggeblomme til at smøre kanterne med

Sådan gør du:

Sæt ovnen på 190 grader.

Bland rismel, hirsemel, majsgryn, salt, bagepulver og FiberHUSK sammen i en skål. Tilsæt vandet og rør det hele sammen. Lad dejen stå i 5-10 minutter, mens fyldet laves.
 

Fyld

Ingredienser

500 gram oksekød (eller soy4you/sojagranulat ved vegetarisk version)

1 løg i skiver eller tern

2 gulerødder i tern

2 spsk. tomatpuré (gerne med top)

½ tsk. salt

¼ tsk. peber

1 tsk. oregano eller mere

1 håndfuld hakket persille

Olivenolie eller kokosolie til at stege i

Sådan gør du:

Varm olien op på en pande og svits løg og gulerødder heri. Tilsæt kødet, salt, peber og oregano. Lad kødet brune og tilsæt tomatpuré. Til allersidst tilsættes persille. Dette røres med, og fyldet hældes på dejen.
 
 
 

Opbygning

Del dejen i to. Smør et stykke bagepapir med kokosolie. Smør hænderne i kokosolie og placer dejen på bagepapiret. Flad dejen ud i en aflang cirkel. Brug gerne mere kokosolie, hvis dejen klistrer. Gør det samme med det andet stykke dej.
 
 
 

Bag de formede dejstykker i 3-4 minutter (maks!) i ovnen. Dejen skal stadig være blød at arbejde med, så den kan foldes over kødet.
 
 
 

 

Tag bagepladen ud, hæld halvdelen af fyldet på midten af dejen. Fold siderne halvt over kødet, hele vejen rundt, så kødsaft og kød bliver inde på midten. Smør kanterne med æggeblomme, og bag pide’n ved 190 grader i ca. 30 minutter i almindelig ovn (ikke varmluft!). Hold øje med kødet i midten, så det ikke brænder på.
 
 
 

 

Lad pide’n køle lidt af, inden den spises.

Den fylder godt!

Velbekomme!

Etiketter: , , , , , , , ,