Glutenfri squashkage med chokoladestykker

Jeg har længe tænkt på at lave en squashkage, og så havde jeg en squash i overskud efter en omgang squashspaghetti, som jeg lavede til en fantastisk smuk og dejlig navngivning af min venindes barn.

Squashen blev brugt til denne lækre squashkage, som både er glutenfri, sukkerfri, mælkefri og æggefri.
 
Se under tips (nederst), hvis du har brug for erstatningsmuligheder eller er på LowFODMAP.



Glutenfri squashkage med chokoladestykker


Glutenfri, sukkerfri, mælkefri og æggefri

Til en 1-liters form

Ingredienser

100 gram majsmel

60 gram hirsemel

50 gram rismel

5 gram guarkernemel

2 spsk. kakaopulver

½ tsk. natron

½ tsk. bagepulver

1 tsk. vaniljepulver

-

1 lille squash, revet (eller ½ stor squash)

50 gram grofthakkede pekannødder eller valnødder

50 gram grofthakket mørk chokolade uden mælk (fx Vivani eller hjemmelavet (se længere nede))

-

½ dl smeltet kokosolie

1 dl æblemos eller marmelade (fx Fior Di Frutta, der er sødet med æble)

55 gram agavesirup (eller mere, efter smag)

1-1½ dl vand

Sådan gør du:

Sæt ovnen på 200 grader.

Bland majsmel, hirsemel, rismel, guarkernemel, kakaopulver, natron, bagepulver og vaniljepulver i en skål.
 
 
 
 
Tilsæt revet squash, hakkede pekannødder og chokolade, samt kokosolie, æblemos, agavesirup og vand. Dejen skal føles lind og let at røre rundt. Tilsæt eventuelt mere vand.
 

 

 

 

 

Hæld dejen i en smurt 1-liters form og bag kagen i 35-40 minutter ved 200 grader.
 
 
 
 
 

Kagen holder sig godt i et par dage. Sæt eventuelt kagen på køl. Den kan ristes i skiver på en brødrister.

Chokoladeplade


Ingredienser

1 dl kakaosmør

1 dl kakaopulver

4 spsk. agavesirup

1 knivspids salt

Sådan gør du:

Smelt kakaosmørret over svag varme. Tag kasserollen af varmen. Sigt kakaopulveret ned i kasserollen og pisk til der ikke er flere klumper. Hæld agavesirup og salt i. Pisk sammen. Hæld chokoladesaucen i en plasticpose, og læg posen i fryseren. Efter 5-10 minutter er chokoladen hård, så den kan hakkes i grove stykker.

Tips:




Velbekomme!

Etiketter: , , , , , , , ,