Chokolademuffins (eller chokoladekage)

Disse chokolademuffins smager bare SÅ godt. De er bastante – ja, men med en god tyngde som en brownie eller chokoladekage.

De er LCHF og Palæo.
 
 

Chokolademuffins (eller chokoladekage)


Uden mælk, hvede, sukker, gluten, mel

Ca. 8 muffins eller en chokoladekage i en springform på ca. 12 cm i diameter

Ingredienser

100 gram cashewnødder (eller andre nødder)

1 tsk. vaniljepulver

4 spsk. kakaopulver (25 gram)

¼ tsk. salt

15 dadler uden sten (ca. 110 gram)

1 spsk. kokosolie (ca. 25 gram)

1 dl kaffe (eller halvt kaffe og halvt kokosmælk (fx CHI kokos/espresso))

2 æg

Sådan gør du:

Sæt ovnen på 180 grader.

Blend cashewnødderne til fint mel i en mini-foodprocessor. Blend vaniljepulver, kakaopulver, salt, dadler, kokosolie og kaffeblanding med.
 
 
 

 

 

Når det hele er blandet godt sammen, blendes æggene hurtigt med, så det hele kun lige er blandet sammen. Hvis æggene blendes for længe, mister de deres evne til at hæve.
 
 
 

 

Fyld dejen i 8 muffinsforme eller i en smurt springform på ca. 12 cm i diameter.
 
 
 

 

Bag muffins i 30 minutter. Chokoladekage i 35-40 minutter.
 
 
 

 

Lad muffins eller kage køle af, før servering.

Chokoladetopping


Smelt stykker af chokolade ovenpå muffins, når de lige er taget ud af ovnen. Det samme gøres med chokoladekagen.
 
 
 

 

 

’Selvlysende’ grøn topping


Til 2 muffins

Smelt 2 spsk. kokossmør i en kasserolle på svag varme. Hæld kokossmørret i en skål og bland grøn og gul farve i massen, til ønsket farve opnås. Smag til med fx ahornsirup eller agavesirup, hvis topping skal være sødere.

Prøv også med rød eller blå farve (fx fra Urtegaarden). Ved lilla farve blandes rød og blå sammen.

Smør topping på chokolademuffin, når denne er kølet af.
 
 
 
Velbekomme og god Halloween!

Etiketter: , , , , , , , , ,