Glutenfri banankage - uden æg

Denne glutenfri banankage bliver så lækker i konsistensen. Den er hverken for tung eller for tør. Den har en saftig krumme og holder sig godt flere dage udenfor køleskab.


Banankage


Mælkefri, æggefri og glutenfri. Vegansk og nøddefri.

Til en 1 liters form

Ingredienser

80-120 g kokospalmesukker* afhængigt af bananernes sødme

100 gram rismel**

100 gram hirsemel**

2 ½ tsk. guarkernemel*** (ca. 9 gram)

1 tsk. vaniljepulver

4 tsk. bagepulver

½ plade mælkefri chokolade på 70 %****, hakket (50 gram)

Lidt salt

-

1 dl smeltet kokosolie

2 store eller 4 små modne bananer (ca. 350 gram)

Evt. 2 spsk. appelsinsaft

-

Topping: Smeltet chokolade eller en af glasurerne herfra

Sådan gør du:

Sæt ovnen på 160 grader.

Bland de tørre dele med hakket chokolade. Bland kokosolie med de mosede bananer, og rør det hele godt sammen. Tilsæt eventuelt lidt syrlighed ved appelsinsaften.
 
 
 

 

 

 

 

Hæld dejen i en form med bagepapir, og bag den ved 160 grader i 45-50 minutter.

Stik en kniv ned midt i kagen. Hvis der kommer dej med op, skal kagen have lidt længere tid.

Når kagen er færdig, lægges et par stykker chokolade på toppen af kagen. Lad chokoladen smelte, og fordel det. Eller prøv en af disse glasurer.

Tips:

*Kokospalmesukker kan erstattes af Sukrin, Sukrin Gold eller ahornsirup. Bruges agavesirup eller Sukrin+ erstattes med 40-60 gram.

** Rismel og hirsemel kan erstattes af majsmel og boghvedemel.

*** Guarkernemel kan erstattes af 9 gram FiberHUSK, 9 gram HUSK eller 9 gram johannesbrødkernemel. Se teksten herunder.

**** Mælkefri chokolade? Det kommer an på hvor sart man er overfor "kan indeholde spor af…" men Vivani er et rigtig fint mærke, som i hvert fald ikke volder mig nogen problemer, selvom jeg er meget sart. Vivani kan købes i helsekostbutikker eller i Irma eller større supermarkeder. Toms har også mælkefri chokolade (stadig med kan indeholde spor af), men hvis man vil være helt sikker skal man lave det selv eller købe RAW chokolade (da disse produceres steder uden mælk overhovedet) 


 

Tidligere forsøg med bindemidler:

På billedet, her ovenover, har jeg bagt banankagen med glutenfrit mel. I kagen, øverst til venstre, har jeg tilsat FiberHUSK. Den holdt fugtigheden i et par dage, men havde den der let knasende krumme, grundet FiberHUSK. Kagen øverst til højre er hverken med æg, FiberHUSK eller guarkernemel og blev en meget smuldrende kage. Jeg har ikke prøvet at tilsætte æg. Det ville måske holde på kagen, men jeg tror stadig, en eller anden form for bindemiddel skal i. Kagen nederst er bagt med guarkernemel. Den blev faktisk ret god, så jeg vil fremover udelukkende bruge guarkernemel til mine glutenfri opskrifter. Kagen bliver lidt mere fast, men smagen og fugtigheden bevares.

Velbekomme!

Etiketter: , , , , , , ,