Kanelsnegle - speltmel

Det er faktisk lang tid siden, at jeg har postet opskrifter, der er baseret på speltmel. Der er en del på Low FODMAP, som gerne vil have opskrifter med speltmel og i går lavede jeg disse kanelsnegle, som er baseret på groft speltmel.
Hvis man er på Lov FODMAP, kan man bruge sukker eller ahornsirup som sødemiddel. Jeg har lavet en ^ ved de produkter, som man skal være opmærksom på, på Low FODMAP. Man må få under 10 stk. mandler om dagen på Low FODMAP.

Kanelsneglene bliver rigtig gode, har en fin smag og der er gode fibre i, som mætter godt og holder blodsukkeret nede.

Hvis man gerne vil have mindre grove snegle, kan man sigte den grove speltmel. Så sigtes de fleste store klidflager væk, men man får stadig mindre kim og klid med.
 

Kanelsnegle - speltmel


Ca. 12 små eller 8 store

Ingredienser

300 gram speltmel (evt. sigtet, hvis kanelsneglene skal være lysere)

25 gram kokospalmesukker^, ahornsirup eller 13 gram agavesirup^

1 tsk. tørgær eller 20 gram gær (gærfri udgave? Se*)

¼ tsk. stødt kardemomme eller koriander

80 g kokosolie eller smagsneutral olivenolie

1 dl vegetabilsk mælk (fx soja-^, ris-, havre- eller mandeldrik^)

1 æg (æggefri udgave? Se**)

Sådan gør du

Bland melblandingen, kokospalmesukker, tørgær og kardemomme i en skål.

Smelt kokosolien på svag varme. Når kokosolien er helt smeltet, hældes vegetabilsk mælk i, sammen med ægget. Rør det sammen til en lidt tyk væske. Bruges frisk gær, røres dette i væsken.

Lav en fordybning i melblandingen og hæld væsken deri. Rør dejen sammen med en ske og ælt den derefter med hænderne. Muligvis skal der bruges mere mel, det kommer an på hvor meget melet suger.
 
 
 

 

 

Hæld mel på bordet, og sæt dejen derpå. Rul dejen ud til en firkant på 30x30 cm.
 
 
 

Lav remoncen:

Kanel-/marcipanremonce


Ingredienser

80 gram kokosolie

80 gram kokospalmesukker^, ahornsirup eller 40 gram agavesirup^

100 gram smuldret marcipan^ (kan udelades)

1 spsk. kanel

Sådan gør du:

Pisk alle ingredienser sammen i en skål, til massen er jævn.
 
 
 

 

Spred remoncen ud på dejen. Rul dejen sammen til en roulade. Skær 12 eller 8 stykker af rullen, og sæt stykkerne på et bagepapir. Tryk sneglene lidt flade. Pensl eventuelt med et sammenpisket æg.
 
 
 

 

 

 

Lad sneglene hæve i ½ - 1 time, inden de bages. Gerne dækket til, fx med en høj bageplade.
 
 
 

Bag sneglene ved 200 grader i 15-25 minutter, indtil de er gyldne.
 
 

*Må du ikke få gær? Brug 1 ½ tsk. bagepulver i stedet og bag sneglene med det samme.

**For en æggefri udgave blandes 1 spsk. knuste hørfrø eller chiafrø med 3 spsk. vand. Lad blandingen stå lidt, så den bliver tyk. Dette svarer til 1 æg. Rør "ægget" i som i opskriften.
 

 
Velbekomme!
 
 

Etiketter: , , , , , , , ,