Copycat GetRaw - lækre hjemmelavede snackbarer

Uhm! der er ikke noget bedre end snackbarer, som lige er til at tage med på arbejde eller spise, når den lille sult melder sig.

NatureSource har fået nogle vildt lækre RAW snackbarer fra GetRaw.

De skulle selvfølgelig prøves og så fik jeg lyst til at eksperimentere selv ud fra ingredienslisten.
 


Jeg vil lige slå et slag for Yaconsirup, som kan fås via helsekostbutikker og helsam.dk nu. Jeg bruger den her i opskrifterne, da det glykæmiske indeks er lavere end agavesirup, som GetRaw søder med: 3 for yaconsirup og 35 for agavesirup (læs mere om glykæmisk indeks her). Desuden synes jeg, at yaconsirup har en lækker karamelagtig smag, som egner sig godt til disse barer. Det har ikke været muligt at få yaconsirup i Danmark, da LCHF og Palæo-bølgen blev skudt i gang for nogle år tilbage, men nu er den her fra Funkisfood.
 
 
 

Yaconsirup er lavet af roden fra yaconplanten, som vokser i Andesbjergene i Sydamerika. Yaconsirup har et højt indhold af Fructo Oligo Saccarider - også kendt som F.O.S. FOS kan ikke optages i kroppen, men spises af tarmbakterierne. Man kalder også FOS for prebiotika (altså føde for de gode tarmbakterier). Yaconsirup giver kun en minimal stigning i blodsukkeret og kan derfor bruges, hvis man ønsker et blodsukkerstabilt sødemiddel.
Da yaconsirup indeholder FOS, kan man desværre ikke bruge den på Low FODMAP, da man skal undgå disse kulhydrater. Glykæmisk indeks er på 3.
 
Læs mere om GetRaw barerne her. De kan købes i helsekostbutikker eller via helsam.dk.

 
 

Hjemmelavede Snackbarer/-kugler - Copycat GetRaw.
 

Stor farveforskel på barerne.

Toffeebar (karamelbar)


Ingredienser

120 gram dadler eller abrikoser (dadler gør baren mere toffee-agtig)

40 gram mandler

40 gram cashewnødder

2 tsk. lucumapulver

10 gram sirup - fx yaconsirup eller ahornsirup

Evt. 5 gram carobpulver

½ tsk. vaniljepulver

En knivspids salt

Sådan gør du:

Blend alt sammen i en minifoodprocessor i ca. 3-5 minutter, til massen hænger sammen.

Tril til kugler eller læg massen fladt ned i en bøtte. Når massen er kold, skæres denne til aflange barer.

Ønskes en grovere masse, tilsættes en fjerdedel af nødderne til sidst, så de ikke gennemhakkes.


Hindbærbar


Ingredienser

120 gram abrikoser (eller dadler)

40 gram mandler

40 gram cashewnødder

2 ½ spsk. hindbærpulver (frysetørret)

10 gram sirup - fx yaconsirup eller ahornsirup

1 tsk. vaniljepulver

1 knivspids salt

Sådan gør du:

Blend alt sammen i en minifoodprocessor i ca. 3-5 minutter, til massen hænger sammen.
 
 

Tril til kugler eller læg massen fladt ned i en bøtte. Når massen er kold, skæres denne til aflange barer.
 
 

Ønskes en grovere masse, tilsættes en fjerdedel af nødderne til sidst, så de ikke gennemhakkes.

Lakridsbarer (sød lakrids)


Ingredienser

120 gram abrikoser (eller dadler)

40 gram mandler

40 gram cashewnødder

1 tsk. lucumapulver (10 gram)

10 gram sirup - fx yaconsirup eller ahornsirup

1 tsk. lakridsrodspulver

½ tsk. lakridspulver (også kaldet lakridsekstrakt)

½ tsk. vaniljepulver

En knivspids salt

Evt. 4 dråber anisolie fra Urtegaarden

Sådan gør du:

Blend alt sammen i en minifoodprocessor i ca. 3-5 minutter, til massen hænger sammen.

Tril til kugler eller læg massen fladt ned i en bøtte. Når massen er kold, skæres denne til aflange barer.

Ønskes en grovere masse, tilsættes en fjerdedel af nødderne til sidst, så de ikke gennemhakkes.

 

Rod i køkkenet? Nåh nej, jeg eksperimenterer bare...

Chokoladebar


Ingredienser

110 gram dadler (eller abrikoser)

10 gram mandler

20 gram cashewnødder

30 gram valnødder eller pecannødder

10 gram kakaosmør

15 gram kakaopulver

10 gram sirup - fx yaconsirup eller ahornsirup

½ tsk. vaniljepulver

En knivspids salt

Sådan gør du:

Blend alt sammen i en minifoodprocessor i ca. 3-5 minutter, til massen hænger sammen.

Tril til kugler eller læg massen fladt ned i en bøtte. Når massen er kold, skæres denne til aflange barer.

Ønskes en grovere masse, tilsættes en fjerdedel af nødderne til sidst, så de ikke gennemhakkes.


Velbekomme!

Etiketter: , , , ,