Naturlic Fiber - kartoffelfibre og bageblandinger til sprøde knækbrød og lækre, glutenfri boller

Bløde, lækre og saftige glutenfri boller.

Kender du Naturlic Fiber? Naturlic Fiber er et firma i Danmark som sælger kartoffelfibre og færdigblandede melblandinger til "glutenfri knækbrød", "glutenfri brødklappere med gulerod og persille" og "glutenfri brødklappere med æbler og kanel".

Naturlic Fiber er den danske pendant til Sempers Pofiber. Jeg synes blot at Naturlic fiber smager bedre og er ikke nær så "surt" i smagen.

Jeg har nu prøvet de forskellige poser med bageblandinger fra Naturlic Fiber og synes rigtig godt om, at man kan købe færdigblandede poser med grove blandinger, som er lette at bruge og som smager dejligt. Der er hverken hvedestivelse i eller mærkelige ingredienser, som er med til at tykne dejen. Det er kun helt rene og naturlige glutenfri ingredienser.



Jeg har prøvet både knækbrød og brødklappere med æble/kanel og gulerod/persille, hvor jeg har brugt opskriften på bagsiden, men jeg har også prøvet at tilsætte fine loppefrøskaller/FiberHUSK for at få mere faste og saftige boller. Laves bollerne efter opskriften på pakken, bliver bollerne virkelig lækre, luftige og gode.
Hvis du ikke har mulighed for at få fat i Naturlic fiber, som kan købes/bestilles hjem i helsekostbutikker eller via Helsam.dk, har jeg prøvet at lave en opskrift på glutenfri boller, som er baseret på Naturlic Fibers boller.
 
Her er opskrifterne:


Glutenfri brødklappere med gulerod og persille

Til ca. 10 stykker
Ingredienser
1 pose brødklapper med gulerod og persille
2 tsk. bagepulver (eller 1 tsk. bagepulver og 1 tsk. natron som på pakken)
½ tsk. salt
1 ½ spsk. FiberHUSK – 15 gram (kan udelades)
3 ½ - 4 dl vand (hvis FiberHUSK udelades, skal der bruges 3 ½ dl vand i stedet)
1-2 spsk. olivenolie
Sådan gør du:
Hæld posens indhold i en skål. Rør alle ingredienser, undtagen vand og olie sammen i en skål.
 
 

 

Hæld vand og olie i og rør rundt, til dejen er samlet. Lad dejen stå i 5 minutter.
Sæt derefter boller med en ske på en bageplade med bagepapir.
 
 
 

 
 
Bag bollerne i 40-45 minutter ved 200 grader.
 
 
 

Glutenfri brødklappere med æble og kanel

Til ca. 10 stykker
Ingredienser
1 pose brødklapper med æble og kanel
2 tsk. bagepulver (eller 1 tsk. bagepulver og 1 tsk. natron som på pakken)
½ tsk. salt
1 ½ spsk. FiberHUSK – 15 gram (kan udelades)
3 ½ - 4 dl vand (hvis FiberHUSK udelades, skal der bruges 3 ½ dl vand i stedet)
1-2 spsk. olivenolie
Sådan gør du:
Hæld posens indhold i en skål. Rør alle ingredienser, undtagen vand og olie sammen i en skål.
 
 

Hæld vand og olie i og rør rundt, til dejen er samlet. Lad dejen stå i 5 minutter.
 
 
 

Sæt derefter boller med en ske på en bageplade med bagepapir.
 
 
 

 

Bag bollerne i 40-45 minutter ved 200 grader.

 
 
Her får du lige min opskrift på boller, som er baseret på Naturlic Fiber.


Boller baseret på Naturlic Fiber


Ca 10 stykker.

Ingredienser

90 gram quinoaflager*

90 gram hirseflager*

20 gram solsikkekerner

15 gram sesamfrø

10 gram chiafrø eller 20 gram hørfrø

10 gram Naturlic Fiber (kartoffelfibre)

40 gram revet gulerod eller tørrede æbletern (fx fra urtekram)

1 spsk. brændenælde eller 1 tsk. kanel

2 tsk. bagepulver (eller 1 tsk. bagepulver og 1 tsk. natron)

½ tsk. salt (3-5 gram)

1 ½ spsk. FiberHUSK – 15 gram (kan udelades, hvis bollerne gerne må være mere lette)

4 ½ dl lunkent vand (hvis FiberHUSK udelades, skal der bruges 4 dl vand i stedet)

1-2 spsk. olivenolie

Sådan gør du:

Sæt ovnen til 200 grader.

Rør alle ingredienser, undtagen vand og olie sammen i en skål.
 
 

 
 

Hæld vand og olie i og rør rundt, til dejen er samlet. Lad dejen stå i 5 minutter.

Sæt derefter boller med en ske på en bageplade med bagepapir.
 
 
 

Bag bollerne i 40-45 minutter ved 200 grader.
 

 

Velbekomme!


Tips:

*Substitution for quinoaflager og hirseflager kunne være: Risflager, boghvedeflager/boghvedegryn eller glutenfri havregryn - havregryn vil gøre bollerne lidt mere tunge.


Etiketter: , , , , , , , ,