Mandel cookies med chokolade

De nemmeste og lækreste glutenfri og mælkefri chokolade cookies, jeg endnu har smagt.


Se video af dem her på Instagram.


For Low FODMAP – se^.

Mandel cookies med chokolade


Mælkefri, glutenfri, æggefri, kan være uden nødder

Ca. 9 stk.

Ingredienser
3 dl nøddemel, fx kværnede mandler, cashewnødder, hasselnødder, valnødder, pekannødder i en foodprocessor eller tør blender (muligvis kan man bruge kværnede solsikkekerner og græskarkerner)
½ tsk. bagepulver
½ tsk. vaniljepulver
¼ tsk. salt
½ dl blød kokosolie. Må ikke smeltes! (jeg brugte
¼ dl kokosolie uden smag og ¼ dl med smag)
½ dl
FiberSirup*, ahornsirup eller honning
¼ - ½ plade mørk 70% chokolade, hakket
Sådan gør du:
Sæt ovnen på 180 grader.
Bland nøddemel, bagepulver, vaniljepulver og salt i en skål. Tilsæt kokosolie og sirup. Rør godt sammen.
Rør hakket chokolade i. Sæt kugler på ca. 1 spsk. på en bageplade med bagepapir. Bag i ovnen i 8-10 minutter.
Lad cookies køle helt af, før de spises, så de bliver sprøde udenpå og bløde indeni.

TIPS:

^Hvis du gerne vil bruge denne opskrift på Low FODMAP, så erstat sødemidlet med ahornsirup og brug græskarkerner, solsikkekerner, macadamianødder, valnødder eller pinjekerner i stedet for nødder (mandel, cashewnød, hasselnød).
*FiberSirup har en blid, sød smag og påvirker kun blodsukkeret meget lidt. FiberSirup søder 60% i forhold til sukker. FiberSirup er lavet af Isomalto-oligosaccharider, som udvindes fra stivelse via en enzymatisk proces, hvor stivelsesmolekyler omdannes til IsoMalto-Oligosaccharider (også kaldet IMO). Når stivelsesmolekylerne omdannes, kaldes de "resistent stivelse" og bliver derfor ikke optaget i blodbanen.

IMO har en præbiotisk profil og siges at være føde for de sunde tarmbakterier. Man kan finde IMO naturligt i små mængder i fødevarer, såsom sojasauce, miso og honning. IMO er glutenfrit.

Hvis man er på Low FODMAP skal man ikke bruge Isomalto-oligosaccharider, da det, som navnet antyder, er et oligosaccharid, som man også finder i hvede, rug, byg, løg, hvidløg og diverse bønner og nødder.

Bon appetit!

Etiketter: , , , , , , , , , , , , ,