Flyvende Jacob - Svensk madtradition

Færdiggrillet kylling eller kyllingebryster, cashewnødder, sprødstegt bacon eller kalkunbacon, chilisauce, havrefløde eller anden mælkefri 'fløde' og bananer i en uovertruffen kombination.

Navnet Flyvende Jacob kommer fra rettens ophavsmand Ove Jacobsson, som arbejdede i flytrafikken.
 
Jeg kan ikke selv tage æren for at have lavet denne Flyvende Jacob, men uhm, hvor smagte den skønt!


Flyvende Jacob


Svensk madtradition

Ingredienser

3 dl havrefløde (Oatly) eller anden neutral mælkefri 'fløde'

1 dl chilisauce

1 dl cashewnødder

grillkylling eller 3-4 stegte kyllingebryster

Ca. 140 g bacon eller kalkunbacon, som skæres i tern

bananer

Sådan gør du:

Sæt ovnen på 225 grader.

Fjern skind og ben fra kyllingen, og skær kyllingekødet i mindre stykker.

Skræl bananerne og del dem på længden og halver dem.

Læg kyllingekødet i et ovnfast smurt fad. Læg bananerne ovenpå.

Pisk havrefløden med chilisaucen og hæld det over kylling og bananer.

Bag kyllingen i den nederste del af ovnen i 20 minutter. Skær baconen i strimler og steg det sprødt på panden. Læg det på et stykke køkkenrulle, så det bliver sprødt og drypper af.

Tag kylling og bananer ud, og hæld bacon og cashewnødder ovenpå.

Servér med Jasminris eller korte brune ris.

Velbekomme!

Etiketter: , , ,