Rabarbercrumble - glutenfri og mælkefri

Jeg er i gang med at rydde ud i min fryser og opdagede i denne forbindelse en stor pose rabarber i tern. Hvad kan jeg lige lave med dem, for de trænger til at blive brugt?

Så kom jeg i tanke om en rabarbercrumble fra Amo, som jeg nu har lavet glutenfri.Rabarbercrumble


Glutenfri, nøddefri og mælkefri

Et stort fad på ca. 20x30 cm

Crumble

50 gram rismel

50 gram glutenfri havremel (kværnede havregryn fungerer fint)

100 gram glutenfri havregryn

85 gram blødgjort kokosolie

15 gram neutral olivenolie

½ tsk. vaniljepulver

75 gram kokospalmesukker

Fyld

600 gram rabarber (ca. 2 bundter, vasket og skåret i tern)

80 gram kokospalmesukker

100 gram hakkede abrikoser, dadler eller figner

1 ½ spsk. arrowroot (pilerodsstivelse) eller 1 spsk. majsstivelse (maizena)

½ tsk. vaniljepulver

Sådan gør du:

Klargør rabarberne og læg dem i et ovnfast fad. Drys kokospalmesukker, hakkede abrikoser, arrowroot og vaniljepulver på. Rør det hele sammen. Sæt fadet i ovnen med sølvpapir over, og varm det i ovnen ved 180 grader (160 grader varmluft). Hvis rabarberne kommer fra frost, skal de bage i op til 25 minutter i ovnen uden sølvpapir, hvis der er meget is på.
 Bland rismel og havremel i en skål. Hæld havregryn, kokosolie, olivenolie, kokospalmesukker og vaniljepulver i skålen og rør det sammen. Brug hænderne, da det er nemmest at massere kokosolien ind i havregrynene og melet. Det vil ligne groft rasp.

Fordel dejen over rarbarberne i et jævnt lag. Bag 'crumblen' i 20-30 minutter, til overfladen er let gylden og bagt.
 Servér med hjemmelavet kokosyoghurt, kokosflødeskum eller en anden tyk wannabe cremefraiche (hvis små mængder gluten kan tåles, indeholder Oatlys mælkefri havre-cremefraiche under 100 ppm gluten pr. kg) - kan købes i Irma. Piskeskum fra Schlagfix eller Alpro Soya virker også fint. Prøv også med hjemmelavet is, eller én af de mælkefri isvarianter fra min bog Is og kolde desserter.

Hvis der bliver noget tilovers, opbevares dette i køleskabet. Smager skønt koldt og bliver mere sprødt af at være i køleskabet.

Velbekomme!

Etiketter: , , , , , , , , , ,