”Rugbrød” uden kerner - glutenfrit

På min Instagramkanal lægger jeg ofte billeder af mad, som jeg laver nu og her og som jeg endnu ikke har lagt ud på min hjemmeside. Dette kernefrie rugbrød var et af billederne, hvor opskriften blev efterspurgt. Så her kommer den:
Rugbrødet kan også syrnes, hvis det skal have mere syrnet smag.
 
 

”Rugbrød” uden kerner


Glutenfrit, mælkefrit, nøddefrit, æggefrit

Til en 1-liters-form

Ingredienser

6 ½ dl lunkent vand (5 dl vand blandet med 1 ½ dl kogende vand)

1 ½ spsk. fintmalede loppefrøskaller (15 g)

100 g quinoaflager, hirseflager eller risflager

120 g hirseflager eller risflager

65 g quinoamel

50 g malede hørfrø eller 25 g malede chiafrø

50 g hirsemel

50 g fuldkornsrismel

15 g carob

1 tsk. bagepulver

1 tsk. havsalt

½ spsk. knust spidskommen (kan udelades)

1 tsk. knust fennikel (kan udelades)

1 tsk. knust anis (kan udelades)

Evt. ved syrning natten over tilsættes 2 kapsler mælkesyrebakterier (fx Udo's choice eller Lactiplus)

Sådan gør du:

Gør vandet klar. Rør resten af ingredienserne sammen i en skål. Hæld vandet i, og rør det hele sammen med en ske.

Lad dejen stå i 5-10 minutter, til den er samlet. Hæld dejen i en smurt 1-liters rugbrødsform.

For at syrne brødet åbnes kapsler med mælkesyrebakterier og tilsættes dejen, inden vandet hældes i. Hæld dejen i formen, fold en plasticpose omkring, og lad brødet syrne natten over et lunt sted.

Stik små huller i brødet med en gaffel. Sæt en bagefast skål i ovnen med vand i.

Bag brødet ved 175 grader i 2 timer (120 minutter).

Når brødet er bagt, tages det ud af formen og køler helt af, før det skæres i skiver.



 

Velbekomme!

Etiketter: , , , , , , , , , , , ,